Ventimiglia

Posted on in Bloemenriviera, Toeristische Routes

In de stad Ventimiglia worden grote internationale evenementen georganiseerd, zoals het bloemencorso, het middeleeuwse feest in augustus, de regionale finale van Miss Italië, de Desbaratu en de grote wekelijkse markt op vrijdag, een van de eerste in zijn soort in Italië en Europa. De Stad is omgeven door de zee en door de bergen. Ventimiglia heeft veel te bieden aan haar bezoekers. De stad historische stad ‘Ventimiglia Alta’ herbergt een rijke geschiedenis.

In de smalle verkeersvrije straatjes met charmante gebouwen en oude monumenten, zoals het klooster van Canonichesse Lateranen, de kathedraal met de doopkapel, de voormalige kerk van San Francesco, de Stadsbibliotheek, de kerk van St. Michael en de muren dateren uit de zestiende eeuw. Het dorp is toegankelijk via de Nieuwe Poort. Het grote kloostercomplex van Canonichesse, gebouwd op de ruïnes van het oude kasteel van de Graven van Ventimiglia, op de top van de heuvel dateerd uit de elfde eeuw. Het centrale plein wordt omringd door de kathedraal en het klooster, het bisschoppelijk paleis en het voormalige stadhuis.

Website: www.ventimiglia.biz/

Informatie toeristenkantoor VENTIMIGLIA:
Lungo Roja Rossi
tel. +39 0184 351183 – fax +39 0184 235934
infoventimiglia@visitrivieradeifiori.it

 

This post is also available in: Engels Duits Italiaans Spaans

Tagged , , , , , , , , , , , , , , ,
 
Cookie consent wordpress plugin