Hanbury Botanical Gardens

Posted on in Bloemenriviera, Toeristische Routes

Jardini Hambury - Riviera Italienne
copyright Office de Tourisme de menton

De Hanbury Botanische Tuinen van Mortola, 8 km van de camping, werden ontworpen in 1867 dankzij de passie van de Engelse ontdekkingsreiziger Sir Thomas Hanbury , die een tuin creëerde van prachtige exotische planten. Nadat hij zijn fortuin had gemaakt als exporteur van thee in Shanghai, besloot Sir Thomas Hanbury zich te vestigen aan de Ligurische kust, en in eerste instantie kocht hij het paleis van de markies van Ventimiglia, Orengo, (het paleis bestaat nog steeds), en vervolgens kocht hij het omliggende land, waarop hij een prachtige tuin, met planten verzameld uit de hele wereld, heeft gerealiseerd. In 1960, heeft de Italiaanse regering het landgoed gekocht van de erfgenamen van het complex, in 1962 werd het toevertrouwd aan het Internationaal Instituut voor Ligurische Studies. In 1979 heeft het instituut zich enorm ingezet voor de naoorlogse wederopbouw en later, in 1987, werd het beheer permanent toevertrouwd aan de Universiteit van Genua.

De tuinen zijn gelegen in het plaatsje Mortola, aan de kust, tussen Ventimiglia en het Franse Menton, net boven de prachtige Kaap Mortola, dichtbij het ​​beroemde strand van Balzi Rossi en het archeologische museum. De tuinen verspreiden zich over een oppervlakte van 18 hectare, in de gemeente Ventimiglia, in de provincie Imperia.

Website: www.giardinihanbury.com

This post is also available in: Engels Duits Italiaans Spaans

 
Cookie consent wordpress plugin