De Valle Argentia

Posted on in Bloemenriviera, Toeristische Routes
Valle Argentina - Riviera dei Fiori - </dt><dd class=Valle Argentina – Riviera dei Fiori – Fotografia di Leonardo Turrin →

De Valle Argentia is op vele vlakken interessant, het landschap, de culturele, historische bezienswaardigheden en de gastronomie. De vallei, die Ligurië scheidt van de bergen naar de zee, houdt het record voor de hoogste vallei boven de zeespiegel.
De dorpen die u tijdens uw tocht tegen zal komen zijn achtereenvolgen; Taggia, Badalucco, Montalto, Andagna, Molini di Triora, Corte, Triora, Creppo, Realdo e Verdeggia. Dit laatste dorp op een hoogte van 1092m. Allen zijn een bezoek waard, zeer indrukwekkende oude steden.

Een mooie suggestie om de Vallei te verkennen voor het weekend is het volgen van de grote ‘Sentiero degli Alpini’.

Links:
www.provincia.imperia.it/Turismo/Escursioni

www.provincia.imperia.it
www.visitrivieradeifiori.it

This post is also available in: Engels Duits Italiaans Spaans

 
Cookie consent wordpress plugin