De Grand Prix van Monaco Formule 1

Posted on in Monaco Montecarlo, Toeristische Routes

De Grand Prix van Monaco Formule 1 race jaarlijks gehouden op het stratencircuit in Monaco Monte Carlo heeft slechts een lengte van 3.34 km. De eerste editie werd gehouden 14 april 1929 door Antony Noghes oprichter van de Automobile Club van Monaco (ACM). Maar de eerste editie geldig voor het WK werd gehouden op 21 mei 1950. De race van het Prinsdom is altijd groots geweest, ondanks het gebrek aan emoties van het ‘inhalen’ van de racewagens.

Het geluid jaagt door de gebouwen van het historische centrum. Scherpe bochten, plotselinge stijgingen en vooral de totale afwezigheid van vluchtwegen, en ten slotte, de meest gevreesde en onvoorspelbare scherpe bocht bij de tabakswinkel. De race wordt bijna altijd gewonnen door de meest bekwame coureur.

Website: www.acm.mc

This post is also available in: Engels Duits Italiaans Spaans

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , ,
 
Cookie consent wordpress plugin